Skip to main content

Kan je de evolutietheorie tot de wetenschap rekenen?

Het antwoord lijkt negatief te zijn; denk daarom even na met ons:

  • Een theorie is steeds de start om fenomenen te verklaren en/of natuurwetten te definiëren. Natuurwetten beschrijven herhaalbare processen.  De evolutietheorie van Darwin is na 165 nog niet zover geraakt. 7 generaties wetenschappers van over de hele wereld hebben getracht deze theorie te bewijzen en het is tot nu toe niemand gelukt.
  • De website”http://evolutietheorie.be/ ” staat met het logo van de Universiteit Gent geklasseerd onder: “Faculty of Arts and Filosophy ”. Is de evolutietheorie dan een soort kunst?
  • In elk geval zal je er geen bewijs voor evolutie vinden, immers als dat er zou zijn, zou het geen theorie meer zijn.
  • De website staat onder het beheer van prof. Johan Braeckman: hij is filosoof. Betekent dit dat de evolutietheorie een soort filosofie is?
  • Op 30 januari 2008 kopte ‘De Standaard’ met “Vlaamse Prof krijgt 200.000 euro om evolutieleer te redden”. Die prof was  Johan Braeckman. Hoe kan het dat een filosoof geld krijgt van de regering om een - toen 150 jaar - oude theorie te redden? Er is tot nu toe geen wetenschappelijk bewijs. Wat valt er dan te redden?

“Eind 2007 waarschuwden professoren van onder meer de VUB en de ULB tegen 'de opmars van intelligent design' en eerder al toonde een studie, gepubliceerd in Science, aan dat ongeveer één op de vijf Vlamingen weinig of geen geloof hecht aan Darwins bevindingen.
'Aan Newton of Einstein twijfelt niemand', zegt Braeckman, 'maar over de evolutietheorie, die nochtans een van de sterkste wetenschappelijke theorieën is die er bestaan, heerst wél onzekerheid.’” (https://www.standaard.be/cnt/dmf30012008_028 )

  • Merkwaardig in dit verhaal is dat deze filosoof het bedrag o.a. onder een aantal andere filosofen verdeelde om aan het volk te gaan vertellen dat ze Darwin wel degelijk moeten geloven.  Zijn filosofen dan toch gelovige mensen?
  • Welk voordeel heeft een politieke instantie erbij dat het volk gelooft in de evolutietheorie?
  • Bij dit alles rijst de vraag of  de  “één op de vijf Vlamingen” een gezonder verstand hebben dat veel profs?
  • Vraag maar aan een boer of hij in zijn kweekprogamma af en toe een teken van evolutie ziet. Hij ziet immers minstens 1 generatie per jaar passeren. Een kippenboer teelt kippen en daar komt nooit een fazant uit. Laat staan een konijn!