
WerkLijstje voor evolutionisten
Inleiding
De evolutietheorie is een van de meest onderzochte en bediscussieerde wetenschappelijke modellen over het ontstaan en de ontwikkeling van het leven op aarde. Om de geldigheid van deze theorie te ondersteunen, werd en wordt er onderzoek gedaan naar een hele reeks uiteenlopende onderwerpen. Creabel heeft deze punten samengebracht in een werklijst, die inmiddels meer dan 100 onderwerpen omvat. Deze hebben betrekking op o.a. genetica, fossielen, biochemie, vergelijkende anatomie en waargenomen evolutieprocessen.
Het doel van deze lijst is om evolutionaire mechanismen zoals natuurlijke selectie, genetische drift en mutaties verder te onderzoeken en te toetsen aan de hand van empirische gegevens. Hoewel er al veel bewijs is verzameld, blijven wetenschappers nieuwe gegevens vinden en bestaande theorieën verfijnen. De werklijst dient als een dynamisch kader voor verdere studie en wetenschappelijke discussie om zo uiteindelijk tot een definitief besluit te komen.
In tussentijd kan het feit, dat deze lijst voortdurend groeit, een teken zijn dat de evolutietheorie niet het juiste denkkader biedt. In tegenstelling tot de evolutietheorie stelt Creabel dat alles in zes dagen is geschapen en dat evolutie als proces niet heeft plaatsgevonden.
De lijst beperkt zich niet tot biologische problemen; immers om de verificatie van een theorie te bekomen, moeten alle problemen opgelost zijn.
Om de communicatie rond deze werklijst te vereenvoudigen, geven we elk onderzoeks-item een unieke code; “CC-xxxxx” waarbij CC staat voor ‘Creabel Code’. Een item kan in verschillende hoofdgroepen voorkomen omdat de onderzoekspunten in meerdere vakgebieden kunnen worden onderverdeeld.
Een vermelding van een code kan, in indien wenselijk, uitgebroed worden met een of meerdere hoofdgroepen.
De voortgang van het onderzoek wordt aangegeven door het aantal onderzoeken dat reeds geleid heeft tot een formulering van natuurwetten. Deze punten geven een verandering van de onderzochte processen aan.
Deze ankerpunten zijn bepalend voor de uiteindelijke beschrijving van de onderzochte processen.
Deze laatsten verdienen zonder meer het achtervoegsel NW: afkorting van ‘NatuurWet’.
Het moge duidelijk zijn dat deze natuurwetten gerespecteerd moeten zijn in de formulering van het verloop van het ontstaan en de ontwikkeling van het leven op aarde.
Het mag duidelijk zijn dat deze lijst verder kan uitgebreid worden en naarmate de tijd vordert, er meer ‘Natuurwetten’ zullen geformuleerd worden. Wij rekenen dan ook op uw bijdrage.
Link naar versie 1.