Skip to main content

De scheppingstheorie

Even terug op de schoolbanken?


De scheppingstheorie is niet in 1,2,3 uitgelegd. Het gaat om een theorie die even omvangrijk is als de evolutietheorie en beiden hebben implicaties in bijna alle takken van de wetenschap.

In de hiervolgende pagina's willen we u toch een overzicht trachten te geven van de belangrijkste wetenswaardigheden in verband met schepping en intelligent design.

Voor we eraan beginnen, nog even een waarschuwing. Dit is behoorlijk zware kost. En je over-eten kan je slecht bekomen. Dus om het even in gastronomische termen te zeggen: neem dit tot u als was het "nouvelle cuisine". Kleine hapjes, goed laten verteren, en dan de volgende lekkernij.

Je zal merken dat het creationisme geen onwetenschappelijke theorie is, maar dat ze logisch is opgebouwd en dat alle toetsbare elementen, een toets met de realiteit met positief resultaat zullen doorstaan.

Na een tijdje zal je beseffen waarom veel wetenschappers in de natuur gaan zoeken voor oplossingen van hun problemen. De inventiviteit die God, de intelligente kracht achter dit ontwerp, heeft gebruikt is  grenzeloos. Elke stukje natuur dat je bekijkt, zit vol technische snufjes. Om die reden hebben we trouwens een pagina speciaal aan records in de schepping gewijd.


Bon appetit!

 

Op naar les 1: 1. Overzicht