Theorie


Inleiding

Het is de bedoeling dat je hier een overzichtelijke inleiding in de scheppingstheorie vindt. Dit is een reeks van 5 artikels om een idee te krijgen van wat er achter het creationisme zit. Wil je meer weten, lees dan ook de andere pagina's door en stel vragen wanneer je met iets zit.

Mocht u tussen 2 lessen door de indruk hebben wat te missen, dan mag u dit altijd melden via email of via het contactformulier.

De scheppingstheorie.

Even terug op de schoolbanken?


De scheppingstheorie is niet in 1,2,3 uitgelegd. Het gaat om een theorie die even omvangrijk is als de evolutietheorie omdat ze implicaties heeft in bijna alle takken van de wetenschap.

In de hiervolgende pagina's willen we u toch een overzicht trachten te geven van de belangrijkste wetenswaardigheden in verband met schepping en intelligent design.

Voor we er aan beginnen nog even een waarschuwing. Dit is behoorlijk zware kost. En je over-eten kan je slecht bekomen. Dus om het even in gastronomische termen te zeggen: neem dit tot u als was het "nouvelle cuisine". Kleine hapjes, goed laten verteren, en dan de volgende lekkernij.
Je zal merken dat het creationisme geen onwetenschappelijke theorie is, maar dat ze logisch is opgebouwd en dat alle toetsbare elementen, een toets met de realiteit met positief resultaat zullen doorstaan.
Na een tijdje zal je beseffen waarom veel wetenschappers in de natuur gaan zoeken voor de oplossingen van hun problemen. De inventiviteit die God, de intelligente kracht achter dit ontwerp, heeft gebruikt is bijna grenzeloos. Elke stukje natuur dat je bekijkt zit vol met technische snufjes. Om die reden hebben we trouwens een pagina speciaal aan records in de schepping gewijd.

Bon appetit!

Op naar les 1.

 

 

Op naar les 1