De argumenten van Kent Hovind


De argumenten van Kent Hovind

Op de hieronder gelinkte pagina’s vindt u de korte inhouden van de DVD’s van Dr. Kent Hovind. Deze man gaf tot voor kort meer dan 500 lezingen per jaar betreffende het vraagstuk schepping of evolutie.

Ondanks het feit dat wij als Creabel niet achter alle uitspreken van Kent Hovind kunnen staan, vinden we het toch leerzaam om zijn visie op dit vraagstuk te leren kennen. Aan de hand van deze samenvattingen kan u als lezer de keuze maken tussen zijn verschillende DVD’s

 

KENT HOVIND was in 2003 al 30 jaar bezig met studie over de evolutietheorie, sinds 15 jaar is hij bezig met seminars om zijn bezwaren tegen de evolutietheorie en het alternatief daarvoor, het geloof in de schepping zoals die in de Bijbel geleerd wordt, voor het grotere publiek toegankelijk te maken.

Je hoeft het niet met alle genoemde argumenten eens te zijn. Neem datgene waar je achter staat en gebruik dat om uw wereldbeeld te vormen en te leren hoe God zichtbaar is in deze wereld. Of om het met de woorden van Hovind te zeggen: EET DE VIS EN SPUUG DE GRATEN UIT.

Koop DVD’s om zijn bediening te steunen of download ze, kopieer ze vrij en deel ze uit – Copyright betekent voor Dr. Kent Hovind het recht om te copieren, hij gaat er van uit dat God zijn werk draagt en ook zal voorzien in financiën wanneer dit nodig is. De onderwerpen van de DVD’s zijn: BIJBEL, EVOLUTIETHEORIE en DINOSAURIERS.

Er zijn zoveel mensen niet op de hoogte van de minpunten van de evolutietheorie en velen kennen het bestaan niet van de Bijbelse informatie over het ontstaan van de aarde. Ze weten niet hoe goed de feiten aansluiten bij de Bijbelse gegevens v. eeuwen geleden.

Kent Hovinds theorieën hoeven niet (in hun geheel) waar te zijn, daarom zijn het theorieën, maar ze zetten je wel aan tot nadenken.

 

Kent Hovind in de gevangenis

Er is de laatste tijd nogal wat te doen geweest rond Kent Hovind. Hij zit in de gevangenis met als aanklacht belastingontduiking. Hoe komt een christen in de gevangenis met een aanklacht als deze? Kort gezegd heeft hij, daar hij zich missionaris voelt in eigen land, zijn werknemers betaald als missionaris. Dit heeft in de US fiscale voordelen. Rond deze regeling heeft hij, naar eigen zeggen, schriftelijk vragen gesteld aan de belastingsdienst, die nooit beantwoord zijn. De belastingen deden de normale controles van de boekhouding van zijn bedrijf: creatie museum, dino park, lezingen over de hele wereld en een winkel met christelijke boeken en spullen. Nooit is er een opmerking geweest. Zonder enige melding zijn Kent Hovind en zijn vrouw door de Fiod, een gevreesde soort fiscale FBI in de US, op een Holywood-achtige manier midden in de nacht opgepakt. Ondertussen draait het bedrijf gewoon door. De zoon van Kent heeft de leiding op zich genomen en de belastingen laten alles op zijn beloop.

Nu ook de rechtspraak is geweest, kunnen een aantal feiten op internet gecheckt worden. Kent moet een straf van 10 jaar uitzitten en er moet een groot bedrag terugbetaald worden aan de belastingen. Als goede christen zegt Kent dat hij op God vertrouwd om de zaak rond te krijgen. Lukt dat niet dan zal God volgens Kent andere plannen hebben en dan is het ganse bedrijf niet nuttig in deze plannen en kan het dus opgedoekt worden.

Degenen die de DVD's van Kent Hovind gezien hebben, zullen waarschijnlijk, net als vele anderen, vermoeden dat er heel wat mensen zijn dit Kent graag een toontje lager zien zingen. Of dit nu werkelijk gebeurt door deze heisa en door hem in de gevangenis te steken, is een andere vraag. In elk geval bent u als lezer nu bezig met de gevolgen van de bediening van Kent Hovind. De strijd rond het eerlijke verhaal van de schepping is blijkbaar een zware strijd waar veel belangen mee gemoeid zijn. Zuiver wetenschappelijk is er blijkbaar niets te bewijzen, toch moeten de creationisten blijkbaar het zwijgen opgelegd worden. Wat is er dan aan de hand?

Enkele links naar verder info over Kent Hovind:

Http://drdino.nl/belasting.php

Http://www.drdino.nl/news.php

Engelstalige blog

  • 1A De leeftijd van de aarde
  • 1B – De leeftijd van de aarde
  • 2 De hof van Eden wereldwijde zondvloed
  • 3 Dinosaurussen en de Bijbel
  • 4 Leugens in de lesboeken
  • 5 De gevaren van evolutie
  • 7 Vragen en Antwoorden